Welcome to Our Website

‘Geleceği tüketmeden üretiyoruz’

Kibar Holding çatısı altındaki Assan Alüminyum, Tuzla ve Kocaeli Dilovası tesislerinde yıllık 360 bin tonluk kurulu levha, folyo üretim ve rulo boyama kapasitesi ile Türkiye’nin yassı alüminyum sektörünün lider kuruluşu konumunda. Şirket, Dilovası’ndaki alüminyum rulo boyama tesislerinde yıllık 60 bin ton alüminyum boyama kapasitesiyle hizmet verirken, Avrupa’da 130 bin tonluk alüminyum folyo üretim kapasitesi ile en büyük iki üreticiden biri. Manavgat’ta bulunan hidroelektrik yenilenebilir enerji üretim tesisi ile üretim tesislerinin yıllık elektrik enerji tüketimine eş değer temiz enerji üretimi gerçekleştiriyor. Dilovası tesisine entegre, geri dönüşümü sonsuz kez ve yüzde 100 oranda mümkün olan alüminyumun geri kazanabileceği bir geri dönüşüm tesisi de mevcut.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK

Bu sene şirketin 35. yılını kutladıklarını hatırlatan Assan Alüminyum’un Genel Müdürü Göksal Güngör, sürdürülebilirliğe katkı sunan çözümleriyle bugün sektöre örnek teşkil eden bir konumda olduklarını söyledi. Şirket olarak tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik ilkeleriyle uyumlu şekilde yönettiklerinin altını çizen Güngör, “Bugün dünyanın geleceğine katkı sunan ürün ve teknolojilerimizle sektörümüzün küresel ölçekteki önemli aktörleri arasında yer alıyoruz” diye konuştu. ‘Geleceği tüketmeden üretiyoruz’ sloganı doğrultusunda üretimden yönetime, tedarik zincirinden geri dönüşüme uzanan geniş bir yelpazede bütüncül sürdürülebilirlik yaklaşımını benimsediklerini belirten Güngör, “Alüminyum yüzlerce kez dönüştürülebiliyor. Katma değeri yüksek olduğu için ülke ekonomisi açısından da kritik öneme sahip bir ürün” ifadelerini kullandı.

90 MİLYON DOLAR YEŞİL KREDİ

Son dönemde gerçekleştirdikleri soğuk hadde hattı yatırımı ve eski soğuk hadde hattının kapsamlı modernizasyonunun hem yaratacağı katma değer hem de sürdürülebilirlik açısından çok önemli olduğuna dikkati çeken Güngör, “Modern ve üstün teknolojik özelliklere sahip yeni soğuk hadde hattımız, sofistike ölçümleme ve kontrol sistemleriyle tüm süreci tam otomasyon ile kontrol altında tutuyor ve yüksek ürün kalitesi sağlıyor. Buna ek olarak elektrik sarfiyatı ve verimlilik açısından sürdürülebilirliği sağlamaya yönelik önemli bir yatırım olan hat rejeneratif sistemli tahrik sistemi ile de daha az elektrik tüketimi sağlayacağız. Karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik bu yatırımlarımız için IFC’den 90 milyon tutarında bir yeşil kredi desteği aldık. Sektörümüzde yüzde 100 iklim etiketli yeşil kredi desteği alan ilk şirket olduk” dedi.

‘HAT SAYISINI 2 YILDA 24’E ÇIKARACAĞIZ’

-GÜNGÖR, açıklamasında satın alımı kademeli olarak planlanan yeni hatlarla döküm hattı sayısını iki yılda 24’e çıkartarak Avrupa ve Amerika’nın en büyük sürekli döküm kapasitesine sahip olacaklarının da altını çizdi. Öte yandan, Assan Alüminyum tüm sürdürülebilirlik faaliyetlerinin bir sonucu olarak, global ölçekte alüminyum sektörünün tüm değer zinciri için sürdürülebilirlik çerçevesini belirleyen inisiyatif konumundaki ‘Aluminium Stewardship Initiative’den (ASI) hem Tuzla ve Dilovası üretim tesisleri hem de geri dönüşüm tesisinin küresel sürdürülebilirlik prensiplerine uygun faaliyet gösterdiğini tescil eden ‘Sürdürülebilirlik Performans Standardı Sertifikası’nı da aldı.

‘ALUEXPO BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR PLATFORM’

-GÜNGÖR son olarak bu yıl 12-14 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek ALUEXPO 2023 Fuarı’nda Türkiye’yi ve sektörlerini bir kez daha temsil edecek olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. ALUEXPO’nun, alüminyum alanında dünyanın en önemli üç organizasyondan biri olduğuna dikkati çeken Güngör, bu büyüklükteki uluslararası bir etkinliğin İstanbul’da gerçekleştirilmesinin üretim yetkinliklerini ve güçlerini dünyaya göstermek adına önemli bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

....